ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ

Επιλέγοντας ηλιακό θερμοσίφωνα μειώνουμε το περιβαλλοντολογικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη αλλά και 

ελαττώνουμε το ενεργειακό κόστος του νοικοκυριού μας.

Με τον ηλιακό θερμοσίφωνα εκμεταλλευόμαστε την «δωρεάν» πηγή ενέργειας που προσφέρει ο ήλιος και θα καλύψουμε την ανάγκη μας

για ζεστό νερό με μία οικονομική και οικολογική επιλογή.

ΤΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ στην αγορά & εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα

Κριτήρια Επιλογής

Το κόστος εγκατάστασης

Το κόστος καθορίζεται με βάση την κατηγορία του θερμοσίφωνα αλλά και το κόστος της εγκατάστασης. Αποτελεί μία σημαντική επένδυση γι’ αυτό πρέπει όλα να είναι ξεκάθαρα εξ αρχής, καθώς μπορεί εύκολα το κόστος να ξεφύγει ή να προκύψουν κόστη που δεν είχαν υπολογιστεί.

Η εγκατάσταση πρέπει να γίνει προσεχτικά με τα κατάλληλα υλικά για να αποφύγουμε προβλήματα που μπορούν να προκύψουν στο μέλλον.

Χωρητικότητα

Θα χρειαστεί να διαλέξουμε  τον θερμοσίφωνα με χωρητικότητα ανάλογα τα άτομα και την συχνότητα της χρήσης που κάνουμε.

 Υλικό κατασκευής

Το υλικό κατασκευής επηρεάζει την λειτουργία του θερμοσίφωνα, αλλά και την αντοχή του στον χρόνο και στις καιρικές συνθήκες. Αντίστοιχα, στην επιλογή το υλικό κατασκευής του δοχείου θέρμανσης (boiler), χρειάζεται να έχει υψηλή αντοχή στην διάβρωση για να μην προκαλέσει μόλυνση του νερού.

Εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα

Η σωστή εγκατάσταση του ηλιακού θα βοηθήσει να αυξηθεί η απόδοση του θερμοσίφωνα.

Τι θα πρέπει να προσέξουμε:

Τελική θέση

Το πόσο εκτεθειμένοι είναι οι συλλέκτες στο ηλιακό φως, παίζουν μεγάλο ρόλο στην επιλογή θέσης. Αν το φως παρεμποδίζεται ή δεν διαχέεται σωστά, δεν θα μπορεί να διατηρήσει το νερό ζεστό για αρκετό χρόνο.

Συνδεσιμότητα

Η σωστή τοποθέτηση των σωληνώσεων θα συμβάλουν στην αποφυγή διαρροών και στην προστασία  τους από εξωγενείς παράγοντες, Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χρειαστεί να υπολογίσουμε παραπάνω μέτρα σωληνώσεων.

Τα δομικά στοιχεία όπως δοκάρια ή κολώνες μπορεί να εμποδίσουν την εγκατάσταση των σωλήνων στην μικρότερη διαδρομή.

Σε περίπτωση που υπάρχουν αναμονές θα πρέπει να γνωρίζουμε την θέση τους καθώς είναι η αφετηρία του δικτύου δεν μπορεί να μετακινηθεί εύκολα, σε μια πιθανή μετακίνηση του είναι μια δαπανηρή εργασία ανάλογα με την απόσταση του από την νέα του θέση.

Σωστή Μίξη Αντιψυκτικού

Η σωστή μίξη του αντιψυκτικού υγρού συμβάλει στην μακροζωία του ηλιακού σου. Η συχνή συστολή και διαστολή, θα μειώσει τη ζωή του ηλιακού θερμοσίφωνα και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και μεγάλες υλικές ζημιές, όπως το ράγισμα των πάνελ. Αυτό έχει να κάνει με την εμπειρία του επαγγελματία που θα αναλάβει την τοποθέτηση του.

Εξειδίκευση Τεχνικού & Ποιότητα Υλικών Εγκατάστασης

Η εξειδίκευση του τεχνικού όπως επίσης και η ποιότητα των υλικών εγκατάστασης παίζουν σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της σωστής εγκατάστασης και καλής απόδοσής του. Ένας έμπειρος τεχνικός θα ολοκληρώσει επιτυχώς την εκάστοτε εγκατάσταση ενώ τα υλικά υψηλής ποιότητας που θα επιλέξει θα ενισχύσουν την μακροζωία του θερμοσίφωνά σου.

Εξειδίκευση Τεχνικού & Ποιότητα Υλικών Εγκατάστασης

Η εξειδίκευση του τεχνικού όπως επίσης και η ποιότητα των υλικών εγκατάστασης παίζουν σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της σωστής εγκατάστασης και καλής απόδοσής του. Ένας έμπειρος τεχνικός θα ολοκληρώσει επιτυχώς την εκάστοτε εγκατάσταση ενώ τα υλικά υψηλής ποιότητας που θα επιλέξει θα ενισχύσουν την μακροζωία του θερμοσίφωνά σου.

Τι έξτρα κόστη μπορεί να προκύψουν κατά την εγκατάσταση;

 Τα έξτρα κόστη είναι παράγωγα αστάθμητων παραγόντων που μπορεί να προκύψουν και είναι είτε από περιπτώσεις αγνοίας ή αδυναμίας υπολογισμού.

 Οι περιπτώσεις άγνοιας για παράδειγμα να μην γίνει ενημέρωση ότι ο χώρος δεν έχει ανελκυστήρα με αποτέλεσμα να υπάρξει χρέωση ανυψωτικού για να γίνει η μεταφορά του ηλιακού στην τελική του θέση, ή να μην υπάρχει η πληροφορία για την απαιτούμενη ισχύ που χρειάζεται ο ηλιακός θερμοσίφωνας και να εμφανιστεί η ανάγκη ηλεκτρολογικών εργασιών στην γραμμή του ηλεκτρολογικού πίνακα.

 Οι περιπτώσεις αδυναμίας υπολογισμού είναι αποτέλεσμα του ιδίου του χώρου, η θέση των αναμονών να μην είναι σε ευνοϊκή θέση για την πλήρη αξιοποίηση του ηλιακού φωτός και να πρέπει να γίνει η τοποθέτηση σε διαφορετικό σημείο πιο μακριά για να ωφεληθούμε από τον προσανατολισμό του κτιρίου, κάτι που μεταφράζεται ως επιπλέον μέτρα σωληνώσεων.

 Πριν επιλέξεις θερμοσίφωνα, θα χρειαστεί να έχεις πλήρη γνώση, που προκύπτουν από την σωστή ενημέρωση, για το κόστος εγκατάστασης.

Στην ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ CLIMATEAM  θα σε βοηθήσουμε να κάνεις μία ξεκάθαρη και συμφέρουσα επιλογή και για να διατηρήσεις τον ηλιακό σου θερμοσίφωνα για πολύ καιρό.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 2580500 για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.